Close button

Британія обзаведеться новими танками: які особливості майбутніх машин

Британія обзаведеться новими танками: які особливості майбутніх машин

Збройні сили Великобританії отримають на озброєння 148 модернізованих основних бойових танків Challenger 3, повідомила в п'ятницю компанія Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL), якій замовили розробку цього нового зразка техніки, повідомляє ТАСС.

"Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) отримала контракт з Міноборони Великобританії на модернізацію 148 основних бойових танків британської армії [Challenger 2 до рівня] Challenger 3. На тлі пандемії COVID-19 закінчення цього контракту вартістю 800 млн фунтів з урахуванням ПДВ (близько $ 1, 12 млрд - прим.) є значною мірою підтримки добробуту та економічного відновлення Великобританії", - йдеться в повідомленні.

Роботи зі створення Challenger 3 вестимуться в британських містах Телфорд, Вашингтон і Бристоль.

"Виконання цієї програми почнеться у 2021 році. Очікується, що танк надійде на озброєння у 2027 році", - повідомили в RBSL.

Як повідомили в Міноборони Великобританії, очікується, що нові танки досягнуть початкової боєготовності у 2027 році, а повної - у 2030 році.

Новий танк

Challenger 3 стане танком з цифровою архітектурою, повністю вбудованим в мережеву систему управлінням. На відміну від Challenger 2 він отримає два тепловізійних приціли (у командира і навідника), автомат супроводу цілі, а також тепловізійний прилад спостереження механіка-водія. Нарізна 120-міліметрова гармата L30 британської розробки, встановлена на Challenger 2, буде замінена на 120-міліметрову гладкоствольну гармату L55A1 з довжиною ствола 55 калібрів розробки Rheinmetall.

Challenger 3 також отримає повністю оновлену вежу, поліпшений захист, опціонально встановлюється комплекс активного захисту і систему попередження про лазерне опромінювання. Модернізований танк оснастять вдосконаленим двигуном з поліпшеною системою охолодження. Маса нової машини складе 66 тонн. Попередній британський танк Challenger 2 був прийнятий на озброєння у 1998 році.

Новини

Популярні теми форуму

analytics