Close button

СБУ викрила орендаря ТЕЦ на присвоєнні десятків мільйонів

СБУ викрила орендаря ТЕЦ на присвоєнні десятків мільйонів

Служба безпеки України в Сумській області задокументувала протиправний механізм виведення в тінь доходів орендованої ТЕЦ, організоване менеджментом київської комерційної структури, повідомляє БiзнесЦензор.

Комерсанти привласнили понад 40 млн грн єдиного постачальника тепла в Охтирці.

Як повідомляє прес-центр СБУ, провадження у справі розпочато за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.

За попередніми даними розслідування, в 2019-2020 роках керівництво приватної фірми для привласнення коштів ТЕЦ штучно накопичувало боргові зобов'язання. Менеджмент уклав ряд заздалегідь економічно невигідних та фіктивних угод з афілійованими комерційними структурами. Ділки підписували більшість договорів без відповідних погоджень з контролюючими органами.

Співробітники СБУ задокументували, що зловмисники виводили гроші з активів орендованого підприємства, одночасно підвищуючи тариф з теплопостачання для населення.

Зараз оперативники спецслужби перевіряють інформацію про можливу мету комерсантів довести орендовану ТЕЦ до банкрутства. За даними СБУ, таким чином ділки планували уникнути розрахунків за заборгованість перед держструктурами.

Наявна в даний час заборгованість підприємства становить більше 60 млн грн. Це загрожує відключенням ТЕЦ від енергоживлення і зупинкою поставки теплоносія і гарячої води споживачам районного центру.

Під час санкціонованих обшуків в офісах комерційної структури і афілійованих комерційних фірмах правоохоронці вилучили документи та інші докази протиправної діяльності.

Новини

Популярні теми форуму

analytics