Close button

Троє юнаків виманили у іноземців понад мільйон гривень

Троє юнаків виманили у іноземців понад мільйон гривень

Правоохоронці викрила трьох 19-річних хлопців із Дніпропетровської області, які створили фішингові сайти і з їх допомогою виманили у іноземних громадян більше мільйона гривень, повідомляє Страна.ua.

Про це повідомляє прес-служба департаменту кіберполіції Національної поліції України.

"Троє 19-річних місцевих жителів створили близько десяти фішингових сайтів, які повністю копіювали дизайн іноземних інтернет-майданчиків оголошень ... На фейковий майданчиках громадяни країн Європи і Америки вводили банківські дані для розрахунку", - йдеться в повідомленні.

Надалі зібрані дані карток зловмисники "підв'язували" до системи безконтактної оплати на телефонах. З рахунків потерпілих фігуранти оплатили покупки в магазинах побутової техніки. Попередня сума збитків становить понад мільйон гривень.

Поліцейські також провели обшуки в будинках фігурантів, вилучили техніку та встановили коло обдурених.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків) Кримінального кодексу України.

Зараз вирішується питання про оголошення про підозру і обрання запобіжного заходу зловмисникам.

1 (7) .jpeg

Довідка. Фішинг - вид інтернет-шахрайства, метою якого є отримання доступу до конфіденційних даних користувачів - логінів і паролів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics