Close button

Порошенко передав листа Байдену і попросив зустрітися з Зеленським

Порошенко передав листа Байдену і попросив зустрітися з Зеленським

П'ятий президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко написав листа президенту США Джо Байдену, в якому попросив його зустрітись із очільником України Володимиром Зеленським перед можливою зустріччю з Володимиром Путіним, повідомляє Обозреватель.

Його мав передати Держсекретар США Ентоні Блінкен після візиту в Україну.

 Зазначається, що лист складається із 10 пунктів.

На початку зазначається, що у нинішній ситуації надзвичайно важливо поглибити діалог американського та українського лідерів. І що візит президента України до Вашингтона необхідний якомога швидше, враховуючи той факт, що біля кордонів України стягнуто російські війська.

За словами джерела, яке бачило копію листа, Петро Порошенко також згадав важливість перспектив членства України в ЄС та НАТО. На його думку, це стане стримуючим фактором проти російської агресії і сильним стимулом для України.

Ще один із пунктів стосувався важливості посилення Сполученими Штатами військової допомоги, зокрема шляхом узгоджених дій із союзниками України.

Також Порошенко попросив, щоб США допомогли українській владі позбутися російських агентів впливу на державних посадах, а також мінімізувати російські економічні важелі тиску на Україну.

Новини

Популярні теми форуму

analytics