Close button

Укрзалізниця заплатила багатомільйонний штраф

Укрзалізниця заплатила багатомільйонний штраф

АТ "Укрзалізниця" сплатило штраф у розмірі 18,28 млн грн, накладений Антимонопольним комітетом України (АМКУ) за стягування плати при обслуговуванні вантажів на так званих малодіяльних станціях, повідомляє UBR.

Порядок оплати, а також такий термін держкомпанія придумала сама.

Відзначається, що "Укрзалізниця" оскаржувала рішення комітету, проте Госпсуд відмовив їй в задоволенні позову.

Як встановлено, в 2018-2020 роках монополіст на ринку вантажних ж / д перевезень ввів "Порядок проведення рейтингового аналізу діяльності вантажних станцій". Він визначав критерії створення переліку малодіяльних станцій.

Пізніше "Укрзалізниця" одноосібно ініціювала підписання зі своїми клієнтами обов'язкових додаткових угод до договорів про надання послуг з перевезення вантажів з / на такі станції.

"Такі дії створювали для суб'єктів господарювання нерівні умови отримання послуги. Оскільки клієнти, які користувалися так званими малодіяльних станціями платили велику вартість за обслуговування вантажів в порівнянні з тими клієнтами, які цими станціями не користувалися", - уточнює АМКУ.

Регулятор вважає, що цю послугу неможливо було б ввести в умовах існування значної конкуренції на ринку. Тим більше, що оплата за облуживание на таких станціях є економічно необґрунтованою. Тому УЗ на вимогу комітету припинила її стягувати.

Новини

Популярні теми форуму

analytics