Close button

Книга про Стуса: Медведчук не оскаржив рішення суду

Книга про Стуса: Медведчук не оскаржив рішення суду

Депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук, який зараз перебуває під домашнім арештом у справі про держзраду, не подав касаційну скаргу на рішення апеляційного суду по книзі «Справа Василя Стуса», повідомляє Дзеркало тижня.

Про це повідомив журналіст Вахтанг Кіпіані.

«Є хороша новина. Є документальне підтвердження, що дехто Медведчук не подав касаційну скаргу на рішення апеляційного суду по книзі "Справа Василя Стуса". Отже, точка ім'ям України поставлена. Лояльний КДБ екс-адвокат не отримав бажаного - немає заборони книги "в будь-який спосіб на будь-якій території", ніяких вилучень з моїх текстів, ні спроби отримати фактичне вето на згадку свого імені в контексті розправ над українськими поетами Стусом і Литвином», - написав Кіпіані у Facebook.

Кіпіані додав, що попереду ще рішення суду, що стосується розміру витрат на юридичну допомогу. Також журналіст повідомив, що Медведчук не хоче компенсувати оплату роботи захисників видавництва Vivat.

Нагадаємо, у квітні 2021 року автор книги "Справа Василя Стуса" Вахтанг Кіпіані виграв справу про заборону розповсюдження книги в апеляційному суді столиці. Апеляційний суд постановив стягнути з колишнього адвоката Василя Стуса Віктора Медведчука 139,5 тис. грн на користь видавництва Vivat як компенсацію витрат за судову тяганину.

Новини

Популярні теми форуму

analytics