Close button

"МАУ" вважає питання польотів над Білоруссю політичним

"МАУ" вважає питання польотів над Білоруссю політичним

Рішення про припинення польотів над/в Республіку Білорусь є політичним і не стосується запобігання ризикам для безпеки польотів, вважає авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ", Київ), повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Авіакомпанія "МАУ" ухвалюватиме рішення щодо перспектив польотів над територією Білорусі, спираючись виключно на офіційну позицію уряду та уповноважених регулюючих органів України, оскільки рішення про припинення польотів над/в Республіку Білорусь є політичним і не стосується запобігання ризикам для безпеки польотів", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі авіакомпанії.

Наразі "МАУ" очікує рішення української влади і виконуватиме його, виходячи з наявності або відсутності, а також суті обмежень.

Єдине, на що сподівається авіаперевізник, що таке рішення не створить основу для неконкурентних умов для українських перевізників у цій зоні польотів.

"Так вже було при ухваленні попереднього політичного рішення (заборона польотів над територією Росії - ІФ), яке спотворило конкуренцію на багатьох маршрутах, а з деяких "МАУ" змушена була взагалі піти через економічну необґрунтованість обльоту. З цієї причини свого часу були скасовані польоти до Пекіна, Бангкока, Астани тощо. При цьому це політичне рішення поширювалося виключно на авіакомпанії, залишаючи при цьому можливими наземне та залізничне сполучення", - наголосили у "МАУ".

В авіакомпанії наголосили, що хотіли б мати прозорі умови виконання польотів у регіон, тобто такі самі, як у інших європейських перевізників.

"І якщо рішення про політичну ізоляцію ухвалюватиметься на рівні Європи, то рішення про ізоляцію, ухвалене Україною, має бути дзеркальним", - вважають у "МАУ".

У компанії також зазначили, що "МАУ" не здійснює прямих перельотів до Білорусі починаючи з 2019 року через відсутність достатнього прямого пасажиропотоку між двома країнами.

"Левова частка трафіку українських пасажирів у напрямку Білорусі кінцевим пунктом своєї авіаподорожі вибирає Росію зі стиковою у Мінську", - зазначають у "МАУ".

Наразі "МАУ" аналізує можливі варіанти розвитку подій у разі обльоту Республіки Білорусь.

Якщо таке рішення буде ухвалено, перегляд стосуватиметься регулярних рейсів до Вільнюса, а також до Фінляндії (Гельсінкі, Вааса) у рамках індивідуальної чартерної програми авіакомпанії на замовлення роботодавців.

Новини

Популярні теми форуму

analytics