Close button

Керівників парків "Конча-Заспа" та "Голосіївський" затримали на хабарі

Керівників парків "Конча-Заспа" та "Голосіївський" затримали на хабарі

Столичні правоохоронці викрили та затримали на одержанні неправомірної вигоди виконуючих обов'язки директорів комунального підприємства "Лісопаркове господарство "Конча-Заспа" комунального об'єднання "Київзеленбуд" і Національного природного парку "Голосіївський" (ч. 3 ст. 368 КК України), повідомляє Інтерфакс-Україна.

Керівник КП "Лісопаркове господарство" Конча-Заспа" вимагав і отримав від підприємця неправомірну вигоду за узгодження облаштування мотузкового парку на балансових територіях комунального підприємства. Таку "послугу" чиновник оцінив у $ 4 тисячі.

"У свою чергу чиновник НПП "Голосіївський" вимагав і отримав від цього ж підприємця ще 54 тисячі грн за прискорення укладення договору для здійснення цієї діяльності", - йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури.

У ньому наголошується, що обох чиновників затримали в порядку ст. 208 КПК України.

"Керівника КП "Лісопаркове господарство "Конча-Заспа" - під час отримання другої частини неправомірної вигоди в сумі $ 3 тисяч, а в.о. директора НПП "Голосіївський" - під час отримання усієї суми хабаря", - повідомляють в прокуратурі.

Там додають, що зараз вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру й обрання їм запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно з територіальним управлінням ДБР, розташованим в м.Києві, за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в м.Києві ДСР Нацполіціі України.

Правоохоронці уточнюють, що комунальне підприємство "Лісопаркове господарство" Конча-Заспа "засноване на комунальній власності територіальної громади міста Києва і підпорядковується Київському комунальному об'єднанню зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста "Київзеленбуд" при Управлінні екології та природних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської адміністрації).

Новини

Популярні теми форуму

analytics