Close button

Вимоги до найменування юридичної особи

Вимоги до найменування юридичної особи

Назва юридичної особи також має відповідати встановленим державою вимогам, повідомляє ЛигаБизнес.

Вони визначені в профільному Законі - «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань».

Яким повинно бути найменування

Найменування юридичної особи повинно містити інформацію про її організаційно-правову форму (крім державних органів, органів місцевого самоврядування, органів влади АРК, державних, комунальних організацій, закладів, установ) та назву.

Назва може складатися з власної назви юридичної особи, а також містити інформацію про мету діяльності, вид, спосіб утворення, залежність юридичної особи та інші відомості згідно з вимогами до найменування окремих організаційно-правових форм юросіб, установленими Цивільним та Господарським кодексами та профільним законом.

Найменування релігійної організації може містити інформацію про її організаційно-правову форму виключно за бажанням такої юридичної особи.

Найменування юридичної особи не може бути тотожним найменуванню іншої юридичної особи (крім органів місцевого самоврядування).

У найменуванні юридичних осіб забороняється використовувати:

- повне чи скорочене найменування державних органів або органів місцевого самоврядування, або похідні від цих найменувань, або історичні державні найменування, перелік яких установлює Кабінет Міністрів України, - у найменуваннях юридичних осіб приватного права.

- символіку комуністичного та/або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, заборона використання яких встановлена Законом «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

- терміни, абревіатури, похідні терміни, заборона використання яких передбачена законом.

Новини

Популярні теми форуму

analytics