Close button

"Схеми": Тупицький неодноразово відвідував Крим після окупації

"Схеми": Тупицький неодноразово відвідував Крим після окупації

Екс-голова Конституційного суду Олександр Тупицький, за даними журналістів, тричі відвідував окупований Росією Крим. Хоча сам це заперечує, повідомляє РБК-Україна.

Про це йдеться в розслідуванні програми "Схеми". Джерела програми в прикордонній службі стверджують, що Тупицький тричі перетинав адмінкордон з окупованим півостровом. Зокрема, 20 липня 2016 року він в'їхав до Криму через КПВВ "Чонгар". Повернувся майже через місяць - 28 серпня

Вдруге суддя поїхав на окупований півострів у 2017 році. 7 квітня він знову скористався пунктом пропуску "Чонгар", повернувся він через два дні. Також Тупицький відвідав Крим 5 серпня того ж року. Покинув територію через два тижні - 22 серпня.

За словами адвоката і колишнього члена Громадської ради доброчесності Романа Маселка, судові органи і СБУ не рекомендували суддям їздити до Криму, тому що вони є носіями важливої інформації.

Тупицький в коментарі "Схемам" сказав, що не їздив до Криму, тому, що там Росія порушила кримінальну справу проти нього, а тому він міг би мати проблеми.

Новини

Популярні теми форуму

analytics