Close button

СБУ викрила незаконну вирубку цінних дерев в національному парку

СБУ на Хмельниччині припинила діяльність організованої злочинної групи, яка незаконно вирубала деревину в Національному природному парку “Подільські Товтри”, а також у державних і комунальних лісгоспах. Дії зловмисників завдали державі збитків на десятки млн грн, повідомляє СБУ.

За даними досудового розслідування, організував незаконну вирубку і збут лісоматеріалів місцевий підприємець та четверо його спільників. Співробітники спецслужби задокументували низку фактів самовільної вирубки лісу. Лише на одній із ділянок зловмисники знищили майже сотню дерев цінних порід, які на чорному ринку коштують приблизно 1 млн грн.

Оперативники СБУ затримали п’ятьох фігурантів на гарячому: вони намагалися вивезти чергову партію незаконно зрубаної деревини.

Правоохоронці провели 10 санкціонованих обшуків за місцями проживання учасників групи та на об’єктах лісового господарства. За результатами слідчих дій вилучено:

  • велику партію лісопродукції, вартість якої встановлюється;
  • чорнові записи, що містять докази протиправних дій;
  • вантажну техніку і спецустаткування.
jutepxl70a_big.jpg
dec40d7ae9a4515e5ce5e79487cf5221.jpg
Джерело фото: СБУ

Усім затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину організованою групою), ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або збут лісу, вчинена організованою групою) Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Заходи із викриття зловмисників проводились спільно з УСР та слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Новини

Популярні теми форуму

analytics