Close button

У Києві побудують новий мікрорайон

У Києві побудують новий мікрорайон

У Києві планують облаштування нового житлового мікрорайону на Мінському масиві в Оболонському районі. Про це, посилаючись на  архітектора Олену Збаратську в інтерв'ю "Апострофу", повідомляє РБК-Украина.

Проєкт рішення щодо відповідного детального плану території (ДПТ) вже підтримала в березні комісія Київради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин, і тепер документ мають затвердити на сесії Ради загальним голосуванням.

Згідно з проєктом, новий житловий мікрорайон з'явиться на покинутій території колишнього тепличного господарства, в районі вулиці Юрія Кондратюка на Мінському масиві.

"У цьому проєкті ДПТ ми показали, як бачимо розвиток цієї території - на місце руїн повинні прийти житлові квартали, садочки, школа, стадіон, спортивні майданчики, а ще в тут повинен з'явитися новий упорядкований парк", - пояснила Збаратська.

Що передбачає план:

За її словами, в детальному плані території передбачено:

  • будівництво дитячих садків,
  • загальноосвітньої школи зі стадіоном та класами професійної освіти на 1500 учнів,
  • комплексу соціально-побутового обслуговування населення, амбулаторії сімейних лікарів,
  • облаштування парку площею 31,67 га,
  • будівництво нової транспортної розв'язки,
  • будівництво інженерних мереж водопостачання, електропостачання та каналізації.

Не всі задоволені таким ДПТ Мінського масиву

Такий план не влаштовує деяких місцевих активістів, які закликають депутатів Київради не приймати документ. При цьому Збаратська стверджує, що розвиток території в межах ДПТ повністю відповідає проєкту Генерального плану, і "комплексній програмі реалізації містобудівної політики на 2019-2020 роки".

"Наш ДПТ виконаний у суворій відповідності вимогам Державних будівельних норм. Всі прийняті проектні рішення і параметри запропонованої перспективної забудови нами перевірені десятки разів, крім того, процедура розробки передбачає громадські слухання та узгодження з безліччю різних служб міста і державних органів", - зазначила вона.
У Києві планують побудувати новий мікрорайон: що відомо (карта)

Новини

Популярні теми форуму

analytics