Close button

Лікар розповіла, як збій гормонів відображається на обличчі

Лікар розповіла, як збій гормонів відображається на обличчі

Чому стежити за балансом гормонів в організмі- - вкрай важливо? Гормональна рівновага відбивається не тільки на стані здоров'я і хорошому самопочутті. Зниження або підвищення кількості гормонів впливають на нашу молодість і красу, повідомляє РБК-Украина.

Про це у своєму Instagram розповіла ендокринолог Катерина Григор'єва.

Як збій в гормонах впливає на зовнішність:

  • Недолік естрогену проявляється в сухості, витонченні й ранньому в'яненні шкіри. З'являються зморшки та судинна сіточка. При надлишку надмірно продукують сальні залози, закуповуючи пори, провокуючи вугровий висип і запальні процеси.
  • Брак прогестерону призводить до ламкості нігтів і волосся, сприяє сухості шкіри і, разом з дефіцитом інших статевих гормонів, сприяє появі зморшок. Надлишок (частіше - під час вагітності) викликає затримку рідини й набряки.

Лікар назвала несподівану причину безсоння: найкращий спосіб побороти її

  • Тестостерон відіграє важливу роль у підтримці еластичності та тонусу шкіри, бо регулює синтез колагену та інших білків. З його зниженням шкіра втрачає м'якість, пружність, "розпливається" овал обличчя.
  • Надлишок інсуліну призводить до появи телеангіектазії (судинних зірочок) на тілі, потемніння шкіри на ліктях, шиї, під колінами. А також, підвищена сальність залоз, що призводить в сукупності інших факторів до акне і гірсутизму (надмірного росту волосся за чоловічим типом).
  • Свіжий вигляд неможливий без хорошого сну, а значить без достатнього рівня мелатоніну.
  • Коли знижується мелатонін, зростає кортизол. З'являються акне, лущення, лупа. Пошкоджені ділянки шкіри довго заживають, залишаючи після себе шрами та пігментні плями.

Новини

Популярні теми форуму

analytics