Close button

Голова МЗС Італії висловився про європейські прагнення України

Голова МЗС Італії висловився про європейські прагнення України

Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо заявив, що Італія цінує європейські прагнення України й позитивно оцінює її реформи в напрямі співпраці з ЄС, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я хочу також наголосити, що ми насправді цінуємо європейські прагнення України", - сказав він на брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою в Києві в четвер.

Він зазначив, що зміцнення відносин між Брюсселем і Києвом є насправді дуже важливим для обох сторін.

"І тому ми пишаємося тим, що підтримали підписання Угоди про асоціацію і вільну торгівлю між ЄС і Україною, яка набула чинності 1 вересня 2017 року, а також надання ліберального візового режиму, маю на увазі шенгенські візи. Ми задоволені тими результатами, які забезпечили ці угоди й домовленості", - додав міністр.

Ді Майо зазначив, що Італія також дуже позитивно ставиться і належним чином оцінює реформи, які провадить Україна в тому, що стосується співпраці з ЄС, і залишається на боці Києва, щоб допомогти йому здійснити повністю ці реформи, щоб повністю могла діяти Угода про асоціацію і вільну торгівлю з ЄС, тому що це відповідає інтересам українського народу й економіки країни.

"Крім того, ми підтримуємо і цінуємо партнерство, якого Україна досягла в тому, що стосується НАТО, в плані всіх інструментів і механізмів, які існують. Тому що це та рушійна сила, яка має збільшити внутрішню міць і обороноспроможність вашої країни", - сказав він.

Новини

Популярні теми форуму

analytics