Close button

Кабмін призначив розслідування щодо голови "Енергоатому"

Кабмін призначив розслідування щодо голови "Енергоатому"

Кабінет міністрів України призначив службове розслідування щодо президента НАЕК "Енергоатом" Петра Котина, створивши спеціальну комісію, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з оприлюдненим у п'ятницю  урядовим розпорядженням № 608-р від 9 червня 2021 року комісія повинна провести службове розслідування протягом двох місяців.

Розслідування проводиться відповідно до закону про запобігання корупції і з метою виконання розпорядження Національного агентства з питань запобігання корупції (НАПКА) від 3 березня 2021 року, говориться в розпорядженні.

НАПКА в своєму розпорядженні вказувало на неправомірність звільнення з посади директора по запобіганню і протидії корупції - радника президента НАЕК Олега Поліщука.

У коментарі в НАЕК відзначили, що вказане розпорядження Кабміну по суті є технічним і процедурних документом, затвердженим для виконання формальних вимог НАПКА щодо реалізації його приписів.

"Розпорядження ні на що не впливає, оскільки поруч судових рішень, зокрема Шевченківського райсуду Києва від 28 травня і 16 квітня, всі ініційовані НАПКА виробництва були закриті раніше в зв'язку з відсутністю складу правопорушення", - роз'яснили в "Енергоатомі".

Новини

Популярні теми форуму

analytics