Close button

Названі продукти, які провокують утворення тромбів

Названі продукти, які провокують утворення тромбів

Знизити ризик виникнення тромбозу можна за допомогою правильної дієти. Для цього необхідно відмовитися від алкоголю, знизити споживання простих вуглеводів і в першу чергу цукру, а також продуктів, багатих вітаміном К, повідомляє Російська газета.

Такі рекомендації дала лікар-кардіолог, кандидат медичних наук Ганна Кореневич. За її словами, це особливо актуально в період пандемії коронавірусу, а в групу ризику по тромбозу потрапляють люди з атеросклерозом і цукровим діабетом, ожирінням, курці і люди похилого.

Алкоголь, особливо в великих дозах, збільшує ризик виникнення тромбозу. Максимальна небезпека виникає не відразу, а, як правило, через 6-12 годин. Тому все серцево-судинні катастрофи трапляються на наступний день після прийому алкоголю, - зазначила фахівець.

Друга група потенційно небезпечних продуктів - це прості вуглеводи, до яких в першу чергу відносяться цукор та інші солодощі, випічка, хліб і так далі. Різке надходження великої кількості вуглеводів в кров викликає підвищення її в'язкості.

При коронавірусній інфекції або ішемічної хвороби серця слід також уникати продуктів з підвищеним вмістом вітаміну К. У першу чергу це зелений чай, печінка, зелені листові овочі.

Основними немедикаментозними способами зниження ризику виникнення тромбозу є також регулярна фізична активність і вживання достатньої кількості води.

Новини

Популярні теми форуму

analytics