Close button

Прокурор попросив для Саркозі шість місяців в'язниці

Прокурор попросив для Саркозі шість місяців в'язниці

Держзвинувачення попросило шість місяців в'язниці для колишнього президента Франції Ніколя Саркозі, повідомляє Лента.Ру.

Політика звинувачують в розтраті і махінаціях під час кампанії з переобрання на президентську посаду в 2012 році. На даний момент він вже відбуває тюремний термін за корупцію. Якщо суд визнає Саркозі винним, сумарно він проведе у в'язниці півтора року.

Прокурор вимагав засудити колишнього президента до року тюремного ув'язнення, включаючи шість місяців умовного терміну. Він також закликав зобов'язати Саркозі виплатити штраф у розмірі 3750 євро. Звинувачення підкреслило «повну необережність» політика в управлінні фінансами в ході виборчої кампанії.

17 березня стало відомо про початок нового судового процесу над Саркозі. За даними слідства, він перевищив бюджет в результаті провалилася кампанії на 24 мільйони доларів через надмірних витрат на організацію мітингів і зустрічей з прихильниками. Щоб компенсувати витрати, працівникам його штабу довелося піти на фінансові махінації з підставними рахунками. Сам колишній президент стверджує, що був не в курсі того, що відбувається.

1 березня Паризький суд засудив Саркозі до трьох років позбавлення волі, в тому числі до року реального ув'язнення в тюрмі, у справі про корупцію та торгівлю впливом. Двоє інших підсудних у справі - колишній адвокат Саркозі Тьєррі Ерзог і екс-суддя Жильбер Азібер - визнані винними в розголошенні професійної таємниці і отримали аналогічні терміни.

Новини

Популярні теми форуму

analytics