Close button

Медики дали поради, як пережити спеку без шкоди для здоров'я

Медики дали поради, як пережити спеку без шкоди для здоров'я

Медики закликали українців не забувати про своє здоров'я в спекотні літні дні, оскільки сотні людей щороку помирають від причин, викликаних саме спекою, повідомляє Страна.ua.

У Центрі громадського здоров'я при МОЗ нагадали, що надзвичайної (екстремальної) спекою заведено вважати температури, що коливаються на 10 і більше градусів вище середньої високої температури, визначеної для даного регіону і триваючої протягом декількох тижнів.

Також наводиться перелік простих порад, які вбережуть від несприятливих наслідків спеки:

  • У найспекотніші години краще залишатися в будинках з кондиціонером. Якщо вдома його немає - зайдіть в кондиціоновані громадські приміщення - навіть кілька годин, проведених в охолодженому приміщенні, можуть допомогти тілу адаптуватися до спеки на вулиці.
  • Варто обмежувати фізичну активність на свіжому повітрі в полудень. Проконсультуйтеся з сімейним лікарем щодо фізичних навантажень при жаркій погоді. З 11:00 до 16:00 не перебуваєте на вулиці.
  • Важливо надягати одяг з довгими рукавами, головний убір і сонцезахисні окуляри (з захистом від UVA і UVB-променів).
  • Захистити шкіру можна завдяки засобам захисту від сонця з позначкою "широкий спектр" або "захист UVA / UVB" з SPF 30 і більше на етикетці. Наносити сонцезахисні креми варто за 30 хвилин до прогулянки.
  • Кращий спосіб охолонути - прийняти прохолодний душ або ванну.
  • Підтримувати водний баланс важливо незалежно від того, наскільки ви активні. Пити потрібно багато, маленькими порціями та не чекати відчуття спраги.
  • Застосування гарячих і важких страв створює додаткову теплове навантаження для тіла людини.
  • Краще обмежити вживання напоїв, що містять кофеїн, алкоголь або велику кількість цукру. Це призводить до втрати більшої кількості рідини. Вживання занадто холодних напоїв може призвести до судом шлунку.

Новини

Популярні теми форуму

analytics