Close button

Спецслужби Молдови заперечують причетність до викрадення Чауса

Спецслужби Молдови заперечують причетність до викрадення Чауса
Фото: Pixabay

Служба інформації та безпеки Молдови заперечує причетність до викрадення колишнього українського судді Миколи Чауса, повідомляє Радіо Свобода.

Напередодні місцеві ЗМІ оприлюднили копію документу управління внутрішньої безпеки СІБ. У ньому були вказані імена 29 співробітників Служби держохорони, які нібито можуть бути причетні до викрадення в Кишиневі Чауса. Джерело, яке передало виданню NewsMaker документ, стверджує, що він є і в прокурорів, що розслідують викрадення Чауса.

У СІБ наголошують, що документ, оприлюднений ЗМІ, є підробкою, про що спецслужба поінформує членів комісії з розслідування для з’ясування обставин викрадення Чауса.

“Відомство підтверджує свою позицію і заперечує причетність до незаконної діяльності, пов’язаної з можливим викраденням громадянина України. Разом з тим розслідування цієї справи триває, і СІБ надає постійну підтримку правоохоронним органам в з’ясуванні всіх обставин і встановлення причетних до справи осіб”, – мовиться в оприлюдненому 18 червня пресрелізі.

Очільник НАБУ Артем Ситник розповів, що Україна вже має негативні наслідки від ситуації, що склалась навколо зникнення екссудді Миколи Чауса. І оптимальний розвиток її “складно уявити”, додав він. У випадку, якщо Чаус з’явиться за кордоном, питання екстрадиції не стоятиме, вважає Ситник. І це не тільки підірве авторитет України в цій справі, а поставить під сумнів міжнародну співпрацю з Інтерполом, каже він.

Колишнього суддю Миколу Чауса викрали 3 квітня в столиці Молдови Кишиневі, де він просить притулку. Його адвокат розповів, що група невідомих озброєних чоловіків схопили екссуддю в центрі міста. Згодом у міністерстві внутрішніх справ Молдови дійшли висновку, що Чауса викрали іноземні громадяни, які виїхали в Україну.

Copyright © 2021 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода

Новини

Популярні теми форуму

analytics