Close button

Російський уряд пропонує чіпувати людей

Російський уряд пропонує чіпувати людей

У російському уряді розробляють нову програму, в рамках якої пропонується імплантувати в мозок людей мікрокомп'ютери для прямої передачі інформації з зовнішніх пристроїв, повідомляє Лента.Ру.

За інформацією видання, документ задуманий і розроблений Російською академією наук (РАН) спільно з МГУ і схвалений президентом Росії Володимиром Путіним в березні. Опрацювання Путін доручив прем'єру Михайлу Мішустіну і керівнику адміністрації президента Антону Вайн.

На нову федеральну програму "Мозок, здоров'я, інтелект, інновації" до 2029 року буде потрібно 54 мільярди рублів. Проект передбачає, зокрема, розвиток технологій нейроінтерфейси - наборів апаратних комплексів, що дозволяють управляти зовнішніми пристроями безпосередньо за допомогою сигналів мозку.

Також автори документа зазначають, що необхідно нарощувати наукову базу за цими технологіями і масово випускати передові прототипи. Так, планується створити інтерфейси "людина-техніка" для управління складними системами як безпосередньо, так і віддалено, за принципом дистанційної присутності, аватара.

Новини

Популярні теми форуму

analytics