Close button

В ОП обговорили ситуацію з COVID-19 і небезпеку штаму "Дельта"

В ОП обговорили ситуацію з COVID-19 і небезпеку штаму "Дельта"

В Україні знижується динаміка захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19, повідомляє ОП України.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час селекторної наради наголосив, що за минулу добу виявлено 296 нових випадків, а 829 осіб одужали.

“Активних хворих на сьогодні 25 120. Для порівняння, у пік захворюваності було майже 420 тисяч”, – зазначив очільник уряду.

В Україні триває активна кампанія з вакцинації, у межах якої зроблено понад 2 мільйони щеплень.

“Центри вакцинації повинні працювати по всій Україні. Тому Міністерство розвитку громад та територій має зв'язатися з тими головами ОДА, де такі центри ще не відкрились, і допомогти пришвидшити цей процес”, – сказав Денис Шмигаль.

Учасники наради заслухали інформацію Національної академії наук України щодо поширення штаму COVID-19 “Дельта”. За даними НАН, цей штам коронавірусу в 1,6 раза заразніший, ніж штам “Альфа”, у 2,26 раза частіше призводить до госпіталізації, а ризик реанімації при інфікуванні збільшується у 1,45 раза.

Міністерство закордонних справ та Міністерство охорони здоров’я мають підготувати пропозиції щодо доцільності встановлення додаткового контролю та обмежень щодо міграції між Україною та країнами, де стрімко поширюється штам “Дельта”.

Новини

Популярні теми форуму

analytics