Close button

Єгипет дозволив вакцинованим іноземцям в'їзд без тестів

Єгипет дозволив вакцинованим іноземцям в'їзд без тестів

Повністю вакциновані від коронавірусу іноземці можуть в'їжджати в Єгипет без ПЛР-тестів за умови надання на кордоні сертифіката про проходження вакцинації, повідомляє Кореспондент.

"Сюди відносяться вакцини, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) та Управлінням з лікарських засобів Єгипту, - йдеться в повідомленні.
В'їзд дозволено через 14 днів після отримання другої дози двухкомпонентної вакцини (Супутник V, Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Sinopharm, Sinovac), або через 14 днів після отримання першої дози однокомпонентной вакцини Johnson & Johnson. Сертифікати повинні містити QR-код і друк офіційного органу, ніякі виправлення, помарки або дописки не допускаються".

При цьому обумовлюється, що це стосується країн, "не порушених мутуючими штамами коронавірусу".

Якщо пасажир прибуває з однієї з країн, де зафіксовані мутації (сюди відносяться Індія, Бангладеш, Пакистан, Бутан, М'янма, Непал, В'єтнам, Шрі-Ланка, Бразилія і деякі інші країни Латинської Америки), то навіть при наявності сертифікату про вакцинацію прибуваючий зобов'язаний зробити в аеропорту молекулярний експрес-тест на коронавірус.

Якщо цей тест виявиться позитивним, то іноземний громадянин зобов'язаний зробити ще ПЛР-тест. Якщо і цей тест буде позитивним, то вступає в дію протокол, відповідно до якого заразився поміщають в ковідний госпіталь.

Останнім часом в Єгипті ситуація з коронавірусом стабілізувалася. Якщо в травні - початку червня щодня фіксували понад тисячу нових випадків зараження, то в даний час середньодобовий приріст інфікованих знизився до 500 осіб.

За останніми даними МОЗ країни, з початку пандемії в країні було виявлено понад 278 тис. тих, що заразилися, понад 206 тис. повністю одужали, 15,9 тис. осіб померли. За минулу добу від ускладнень померли 37 осіб.

Новини

Популярні теми форуму

analytics