Close button

Хомчак заявив, що курсантки самі хочуть марширувати на підборах

Хомчак заявив, що курсантки самі хочуть марширувати на підборах

Міністр оборони України Андрій Таран і головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак на зустрічі з курсантками Військового інституту, які братимуть участь у параді до 30-ї річниці незалежності України, обговорили з ними переважну форму одягу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Мені навіть не дали можливості відповісти народним депутатам від певної політичної сили. Я розцінюю цю зустріч як можливість розповісти правду. Вважатимемо, ми провели такий експеримент, визначили, що йти в туфлях жінкам-військовослужбовцям на параді незручно, вони зіб'ють ноги, тому може ми виходитимемо з того, що для жінок-військовослужбовців оптимальними будуть все-таки берці, тобто в польовій формі?", - запропонував міністр.

У свою чергу Хомчак зазначив, що самі курсантки підтримують рішення використовувати парадну форму.

"Сьогодні керівництво закладу проводило опитування, мені доповідали, що 99% присутніх тут дівчат - за те, щоб піти в парадній формі. Таке рішення прийнято, оскільки навчальні заклади всі йдуть у парадній формі. Бойові частини - в бойовій формі. Тому я думаю, краще б нам подумати, обговорити питання зараз тут із дівчатами, почути, скажімо так, іншу сторону", - розповів він.

Таран запропонував розглянути варіант використання польової форми з берцями для параду та "зробити експериментальну модель".

"Ми можемо зробити експериментальну модель саме для параду з нагоди 30-річчя незалежності. Вони її випробовують практично, а потім прийматимемо рішення щодо впровадження", - сказав він.

Як повідомлялося, напередодні в Міністерстві оборони України поінформували, що на параді до Дня Незалежності на Хрещатику в Києві курсантки маршируватимуть у взутті на підборах. Це рішення викликало критику з боку користувачів соцмереж та опозиційних політиків.

Пізніше народні депутати закликали міністра оборони Андрія Тарана провести службове розслідування щодо рішення про необхідність курсанткам марширувати у взутті на підборах під час параду до Дня Незалежності на Хрещатику та попросити за це вибачення у жінок-військовослужбовців.

У Міністерстві оборони України повідомили, що вартість хромових жіночих туфель, закуплених Міністерством оборони України для жінок військовослужбовців, становить 649,8 грн з урахуванням податку на додану вартість, а загалом відомство закупило 5 тисяч пар такого взуття.

Віце-прем'єр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, міністр соціальної політики України Марина Лазебна та міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна також висловили обурення цим рішенням, зазначивши, що "прусський" крок на параді в такому взутті - це навмисне заподіяння шкоди здоров'ю жінок-солдатів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics