Close button

Ціна на газ в Європі обрушилася слідом за нафтою

Ціна на газ в Європі обрушилася слідом за нафтою

Спотова ціна газу в Європі обрушилася за один день на 11% слідом за корекцією цін на нафту, повідомляє "Интерфакс".

Ціна газу з поставкою в середу на хабі TTF в Нідерландах скотилася до $414 з піку в $464 всього лише днем раніше.

Парадоксально, що ціна газу впала з початком події, яка раніше була одним з головних страхів і драйверів місяця на газовому ринку - ремонту на експортному російському газопроводі "Ямал-Європа", який до того ж ніяк не компенсується збільшенням транзиту через Україну.

З початку року контракт "на день вперед" на TTF в середньому коштує вже $277 за тисячу кубометрів. Більше 80% продажів "Газпрому" до Європи зараз здійснюються за спотовими індексами різного тимчасового базису.

Нагадаємо, ціни на нафту перейшли до зниження в ході торгів у вівторок ввечері, відступивши від багаторічних максимумів, яких вони досягли напередодні на тлі повідомлень про те, що зустріч міністрів ОПЕК+ була відкладена.

Вартість вересневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures до 18:20 за Києвом 6 липня склала $74,79 за барель, що на $2,37 (3,07%) нижче ціни на закриття попередньої сесії. Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на серпень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася до цього часу до $73,57 за барель, що на $1,59 (2,12%) нижче підсумкового значення попередньої сесії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics