Close button

"Vodafone Україна" тестує голосового помічника

"Vodafone Україна" тестує голосового помічника

Мобільний оператор "Vodafone Україна" почав тестування голосового асистента на базі AI (штучний інтелект) для контактного центру компанії, відзначає прес-служба компанії в четвер, повідомляє Интерфакс-Украина.

"Ми хочемо" найняти на роботу "штучний інтелект для того, щоб клієнти швидше вирішили питання, по якому дзвонять, і не витрачали час, чекаючи з'єднання з оператором. Спілкування з помічником нічим не відрізняється від спілкування зі звичайним оператором. Клієнт просто озвучує питання, і голосовий помічник постарається допомогти. Якщо він не може впоратися із завданням самостійно, з'єднає клієнта з оператором", - коментує початок тестування директор з продажу та абонентського обслуговування" Vodafone Україна "Євген Булах.

Відповідно до прес-релізу, голосовий асистент може розпізнавати і синтезувати мова і обслуговувати в 400 разів більше клієнтів одночасно в порівнянні з роботою "живого" оператора, при цьому його вже можуть почути клієнти, звертаючись до контактного центру "Vodafone Україна".

Голосовий помічник може, в залежності від обраного сценарію, в режимі реального часу аналізувати запит клієнта і відтворювати попередньо записані репліки, релевантні запиту, з'єднувати з оператором або переводити дзвінок на стандартний IVR.

Помічник не представляється роботом, а говорить, як звичайний оператор - для того, щоб клієнти спілкувалися, як зазвичай. Це допоможе AI швидше опанувати професію експерта з обслуговування клієнтів.

У період тестування помічник говорить як жіночим, так і чоловічим голосом. Потім на даних про реакцію клієнтів буде обраний голос, який зібрав більшу кількість позитивних відгуків.

"Зараз йде період навчання: голосовий помічник спілкується з клієнтами з різних куточків країни, вивчає діалекти, особливості мови людей різного віку і статі. Для цього Vodafone формує певну вибірку. Якщо клієнт, який телефонує в контактний центр, відповідає її критеріям, його з'єднують з голосовим помічником", - підкреслюється в повідомленні.

Навчання триватиме до жовтня 2021 року. В даний час вже зібрано близько 30 тис. Дзвінків для вивчення. Після того як буде зібрано достатньо матеріалу, голосовий помічник зможе повноцінно обслуговувати клієнтів.

"Vodafone Україна" вже застосовує штучний інтелект в управлінні мережею - одна з AI-систем ефективно працює з 2019 року, допомагаючи без безпосередньої участі техперсоналу проводити автоматичні коригування на мережі.

"Наприклад, якщо якась із базових станцій виявляється перевантаженої або навіть виходить з ладу, відбувається автоматичний перерозподіл трафіку на сусідні базові станції таким чином, щоб абоненти не зіткнулися з відсутністю сервісу або погіршенням якості послуг. За рахунок такої автоматичної перенастроювання в режимі реального часу Vodafone вдається підтримувати високу швидкість мобільного інтернету", - відзначають в компанії.

"Vodafone Україна" - другий за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics