Close button

Макрон допустив загальну вакцинацію населення

Макрон допустив загальну вакцинацію населення

Президент Франції Емманюель Макрон оголосивши про обов'язкову вакцинацію проти COVID-19 персоналу медичних установ, про введення пропусків в громадські місця і на міжміський транспорт, не виключає загальної вакцинації, якщо ситуація погіршиться, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Наша країна зіткнулася з різким відновленням епідемії, яка зачіпає всі території, як мегаполіси, так і заморські департаменти", - заявив він в понеділок увечері в телевізійному зверненні до нації.

Він зазначив, що варіант вірусу Delta, який поширюється зараз по Франції, "в три рази більше заразний, ніж початковий штам".

Але наявність вакцини - це головна обставина, яке відрізняє нинішню ситуацію від попередніх хвиль пандемії. Всі вакцини, доступні у Франції, надійно захищають від штаму Delta, зменшують ймовірність зараження в 12 разів, запобігають 95% важких випадків захворювання, запевнив президент.

З кінця липня або початку серпня запроваджується санітарний пропуск, який буде обов'язковим для доступу в усі місця дозвілля та культури, на заходи за участю більш ніж 50 осіб, в кафе і ресторани, торгові центри, поїзди, літаки та міжміські автобуси. У нього будуть занесені відомості або повної вакцинації, або про недавнє негативному результаті тесту ПЛР.

З цієї осені тести ПЦР у Франції будуть платними, якщо тільки не прописані лікарем, щоб стимулювати вакцинацію, а не збільшення кількості тестів, сказав Макрон. На початку вересня розпочнеться кампанія на запрошення на ревакцинацію людей, вакцинованих в січні і лютому 2021 року.

"Ми повинні перейти до вакцинації всіх французів", - підкреслив він, уточнивши, що при погіршенні ситуації мова може зайти навіть про обов'язкову вакцинацію всіх жителів Франції.

Але президент поки зробив вибір на користь свідомості громадян.

Новини

Популярні теми форуму

analytics