Close button

Підключення до Нафтогазу через онлайн банкінг: інструкція

Підключення до Нафтогазу через онлайн банкінг: інструкція

Стати клієнтом державної газопостачальної компанії "Нафтогаз" тепер можна не тільки в відділеннях банків, "Нової пошти" і через "Дія", а й за допомогою додатків для онлайн-банкінгу, повідомляє Сьогодні.

Послуга доступна для власників житла, які є клієнтами 36 банків (в т.ч ПриватБанку, Ощадбанку) і користуються будь-яким інтернет-або мобільним банкінгом.

У чому новизна? При подачі заявки на приєднання ідентифікація проходить за допомогою підтвердження запиту в мобільному додатку банку або системі інтернет-банкінгу. Частина інформації в форму заяви подгружается звідти ж. Крім того, використання BankID НБУ скасовує вимогу додавати скани ІПН та паспорта в заявку.

Як підключиться до "Нафтогазу" через BankID

1. На сторінці подачі заяв на приєднання до постачальника потрібно вибрати спосіб заповнення через ID.GOV.UA.

60f12e8c8f7ef.png.webp
Вибір способу ідентифікації

2. Система запропонує обрати банк, за допомогою BankID якого пройде ідентифікація. У списку є державні ПриватБанк, Ощадбанк, Укргазбанк і Укрексімбанк, також десятки приватних фінустанов.

60f12fb37cbd6.png.webp
Вибір банку

3 . Після вибору банку проходить авторизація за процедурою, яку пропонує сам банк. ПриватБанк, наприклад, просить ввести і підтвердити номер телефону.

60f1300b15c83.png

4. На смартфоні або в системі інтернет-банкінгу потрібно підтвердити ідентифікацію, надавши доступ до контактної інформації, паспортними даними та ІПН.

5. Після надання всіх дозволів на екрані з'явиться заявка на приєднання до "Нафтогазу". Деякі поля в ній вже будуть заповнені. Залишиться додати відсутню інформацію і відправити заявку. Підписати документ можна за допомогою електронного підпису або від руки (потім надати скан).

В "Нафтогазі" підрахували, що 88% їх побутових клієнтів подали заявку на приєднання саме в онлайні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics