Close button

Арахамія назвав Китай головним економічним партнером

Арахамія назвав Китай головним економічним партнером
Фото: Давид Арахамія.rada.gov

Партнером номер один для України сьогодні є Китай, в першу чергу це стосується економічних відносин, повідомляє Цензор.НЕТ.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів глава фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія. На питання, чи може демонстрація зближення з Китаєм бути натяком для США, що необхідно збільшити підтримку України, "слуга народу" відповів:

"Я вважаю, що це трошки маніпуляція. В Україні мало людей знають, що за останні три роки Китай торгово-економічний партнер України номер один, як з імпорту, так і експорту. Обсяг, який вони генерують, 15,4 млрд доларів - це більше, ніж весь імпорт-експорт з ЄС та іншими країнами. Якщо у нас є економічний партнер, з яким ми вже торгуємо на повну, чи повинні ми з ним партнерствувати? Або повинні робити якусь блокаду через те, що щось не подобається американцям або ще комусь?"

Як зазначив Арахамія, "дуже важливо вирівняти всі відносини з Китайською народною республікою, тому що це партнер номер один".

"Навіть збільшення обсягів на 10% дає дуже крутий ефект для внутрішньої економіки. Друге. Наприклад, партнер номер один для США із сусідніх країн - це Польща. За останні три роки вона отримала кілька мільярдів доларів від КНР як інвестиції в інфраструктурні проєкти. Ніхто ж не говорить, що це "зрада" партнерства з США. Якщо говорять про гроші - це нормально, всі гроші беруть, будують", - заявив нардеп.

Новини

Популярні теми форуму

analytics