Close button

Газпром купив додаткову транзитну потужність України на серпень

Газпром купив додаткову транзитну потужність України на серпень

"Газпром" забронював всі запропоновані тверді додаткові транзитні потужності України на серпень. Це випливає з результатів місячного аукціону на Regional Booking Platform, повідомляє Інтерфакс.

На платформі RBP в понеділок бронювали додаткові транзитні потужності на серпень. Із запропонованих 15 млн куб. м на добу були запитані всі 15 млн. Такий же результат аукціону був і в попередні місяці.

З урахуванням того, що аукціон на тверді потужності пройшов зі 100-відсотковою реалізацією, найближчим часом може бути оголошено додатковий новий аукціон - на потужності, що перериваються (їх виконання залежить від технічної можливості газотранспортного оператора). Він, швидше за все, може відбутися 27 липня.

Хоча в липні проходять профілактичні ремонти на російських експортних газопроводах "Північний потік" і "Ямал-Європа", "Газпром" не став збільшувати бронювання українських газотранспортних потужностей, компенсуючи транзит відбором газу зі сховищ в Європі.

У "Газпрому" на 2021 рік діє довгострокове бронювання українських потужностей в обсязі 40 млрд куб. м - це 109 млн куб. м на добу; 15 млн куб. м заброньовано додатково на аукціоні - всього 124 млн куб. м на добу. У липні компанія прокачує через Україну в середньому по 124 млн куб. м на добу, повністю вибираючи заброньований обсяг.

Новини

Популярні теми форуму

analytics