Close button

Куплені Україною в Туреччини Bayraktar TB2 виявилися "просунутими"

Куплені Україною в Туреччини Bayraktar TB2 виявилися "просунутими"
Фото: Bayraktar TB2.Facebook

Ударно-розвідувальні безпілотні літальні апарати (БПЛА) Bayraktar TB2 Військово-морських сил (ВМС) України, куплені у Туреччині, виявилися «просунутими», повідомляє MEDIA.AZ.

Видання зазначає, що перший комплекс Bayraktar TB2, який в липні отримали ВМС України, включає кілька БПЛА і станції управління, здатні «забезпечити безперервний моніторинг акваторії Чорного та Азовського морів протягом не просто доби, а в режимі 24/7».

«Поки один БПЛА ще завершує політ, інший вже заходить в певний район для його заміни, і так по колу», - пише агентство.

Станція управління Bayraktar TB2 «виконані не тільки в мобільному варіанті, але і в стаціонарному і навіть для установки на корабель».

«Тобто загін кораблів ВМС України може самостійно, як кажуть,« з капітанського містка », управляти Bayraktar TB2», - стверджує агентство.

ВМС України отримали «просунуту» версію Bayraktar TB2, що відрізняється дальністю управління 300 кілометрів.

«А з огляду на можливість передачі управління від однієї станції до іншої, відкривається можливість тримати під наглядом всю необхідну акваторію», - пише агентство.

Дані БПЛА планується використовувати насамперед для патрулювання і целенаведенія.

«Раніше завдання моніторингу надводної обстановки покладалося на вертольоти і літаки морської авіації. Для розуміння, літак міг на відстані в 200 кілометрів діяти в районі 1-2 години. Тепер ми отримали Bayraktar TB2, який може цілодобово вести моніторинг, а потім змінюватися на інший БПЛА », - заявив командир 10-ї морської авіаційної бригади ВМС України Ілля Олейников.

Новини

Популярні теми форуму

analytics