Close button

У Байдена порадили українській владі "мовчати" з приводу "СП-2"

У Байдена порадили українській владі "мовчати" з приводу "СП-2"

Адміністрація президента США Джо Байдена закликала владу України «мовчати» про будівництво газопроводу Північний потік-2, повідомляє Новое время.

Як передає Politico влада США залишила спроби зупинити завершення будівництва і неофіційно попередила українських партнерів про те, що не варто критикувати угоду по газопроводу з Німеччиною. Джерела в Білому домі відзначили, що влада України «залишаються незадоволеними ситуацією».

Американські дипломати також закликали Київ не тиснути на тему можливих кроків щодо Північного потоку-2 з боку Конгресу США.

Джерела видання повідомили, що адміністрація Байдена знає про те, що проти завершення газопроводу, крім України, виступають союзники США в Східній Європі та велика частина Конгресу. В Адміністрації президента Зеленського досі вірять, що у США є важелі для зупинки Північного потоку-2.

У статті також нагадали, що за часів президентства Дональда Трампа були введені санкції, через які будівництво газопроводу було зупинено. Переконати колишнього главу Білого дому тоді не змогли навіть влада Німеччини.

Новини

Популярні теми форуму

analytics