Close button

Як буде падати м'яч на різних планетах (відео)

Як буде падати м'яч на різних планетах (відео)

Планетолог Джеймс О'Донохью показав наочне відео, на якому показано, як буде падати м'яч із висоти 1 км на різних планетах Сонячної системи. Ролик присвячено особливостям сили тяжіння, повідомляє Обозреватель.

Запис опубликовано на YouTube-каналі вченого. Наприклад, швидше за все м'яч впаде на Сонце – 2,7 секунди. Швидкість падіння становитиме 2663 км/год. Слідом йде Юпітер – 9 секунд, швидкість 801 км/год. На поверхню Нептуна м'яч із кілометрової висоти впаде за 13,4 сек (539 км/год), Сатурн – 13,8 (517 км/год). На Землі для цього знадобиться 14,3 секунди (502 км/год).

О'Донохью розповів, великі та маленькі планети мають сумірні сили тяжіння. Уран, наприклад, незважаючи на свої розміри, тягне м'яч повільніше, ніж Земля. Це пов'язано з тим, що низька щільність Урана знижує силу гравітації.

Марс більший від Меркурія, але швидкість тяжіння виявляється однаковою. Це вказує на те, що маса Марса і Меркурія практично однакова, але Меркурій щільніший за Марс.

Карликова планета Церера виявилася найгіршим місцем для гри. Там поверхні планети м'яч із кілометрової висоти досягне за 84,3 секунди (91 км/год).

Новини

Популярні теми форуму

analytics