Close button

У СОТ не домовилися про припинення патентів на COVID-вакцини

У СОТ не домовилися про припинення патентів на COVID-вакцини

Країни - члени Світової організації торгівлі (СОТ) не змогли домовитися про припинення прав інтелектуальної власності на вакцини від коронавірусу. Засідання Генеральної ради відбулося у вівторок у Женеві, повідомляє РБК-Україна.

Як повідомив журналістам AFP за підсумками наради офіційний представник організації Кіт Рокуелл, наступна спроба буде зроблена на неформальній зустрічі у вересні, а офіційна дискусія на цю тему відбудеться 13-14 жовтня.

"Офіційна зустріч для обговорення даного питання намічена на 13-14 жовтня, а неофіційні дискусії пройдуть у вересні. Ця проблема викликає багато емоцій, і мова про те, щоб припинити обговорення, не йде", - додав Рокуелл.

За його словами, досягненню консенсусу перешкоджають розбіжності з двох основних питань: про тривалість призупинення патентів на вакцини і про те, на які види продукції буде поширюватися ці призупинення.

Є й інші сфери, щодо яких думки членів СОТ розходяться, зокрема це стосується "виконання угоди та захисту нерозкритої інформації", сказав офіційний представник.

Автор: Артур Родивілов

Новини

Популярні теми форуму

analytics