Close button

Голова МВС Монастирський веде із собою трьох нових заступників

Голова МВС Монастирський веде із собою трьох нових заступників
Фото: Денис Монастирський / Faceboоk

Кабінет міністрів України 29 липня отримав подання про призначення трьох нових заступників міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського. Це Богдан Драп’ятий, Ігор Бонадренко та Мері Акопян, повідомляє Дзеркало тижня.

З огляду на те, що в реєстрі НАЗК декларацій заступників міністра МВС до призначення немає, логічно припустити, що кандидати їх або не подали, або є чинними службовцями. Так, власне і є.

Богдан Драп’ятий очолює секретаріат Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. З ним новий голова МВС разом працював у комітеті (Монастирський був його очільником – ред.).

Драп’ятий став керівником Секретаріату за часів головування в цьому Комітеті Андрія Кожем'якіна. До апарату ВР потрапив помічником до  Віктора Шемчука, який у 2007 певний час був постійним представником президента в АР Крим.

Своєю чергою помічником Шемчука під час його роботи постпредом був Євген Драп’ятий – батько  нинішнього голови секретаріату правового комітету Ради.

Ігор Бондаренко є директором Департаменту інформатизації МВС, а Мері Акопян очолює Департамент міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МВС.

Судячи з нинішнього напрямку роботи, Акопян буде заступницею міністра з питань європейської інтеграції. Вона на цій посаді логічно замінить Тетяну Ковальчук, яка в ексміністра Арсена Авакова відповідала за міжнародку.

Своєю чергою Ігор Бондаренко може стати заступником міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Ну, і зрозуміло, що на посаді залишається Антон Геращенко, який був заступником міністра внутрішніх справ за часів Арсена Авакова. Таку пропозицію Геращенко зробив новий очільник міністерства, а той не відмовився.

За інформацією видання, Денис Монастирський запропонував президенту Володимиру Зеленському залишити Геращенка на посаді заступника, і дуже просив погодити кандидатуру (президент погоджує усіх заступників). Але ця ініціатива не викликала в президента захоплення, тож цілком імовірно, що Геращенко залишиться як радник, якщо захоче.

Новини

Популярні теми форуму

analytics