Close button

У Bellingcat розповіли, під кого замаскувалися агенти ФСБ у Києві

У Bellingcat розповіли, під кого замаскувалися агенти ФСБ у Києві

Розслідувач Bellingcat Христо Грозєв допускає наявність російських агентів серед білорусів, які переїхали до Києва. Раніше він заявляв, що в українській столиці присутні співробітники ФСБ, повідомляє УНИАН.

Про це Грозєв розповів, коментуючи смерть засновника білоруського дому в Україні Віталія Шишова.

"Ми не пов'язані з цим вбивством, з цією смертю (Шишова – ред.), тому що ми не знали, що воно відбудеться. Ми йшли слідами людей, яких ми знаємо з деяких інших проектів, які пов'язані з ФСБ, які були впроваджені в білоруську опозицію. Деякі з них знаходяться в Києві", - повідомив він.

Раніше цих людей бачили в інших "ролях" - в кримінальних групах, потім з'являлися як експерти по телебаченню, потім з'являлися в Білорусі як члени одних з найактивніших опозиційних угруповань.

"Потім з'являються в Києві серед емігрантів з Білорусі. Ми почали перевіряти, що стоїть за цим – в той же момент ми дізналися про смерть Шишова. Тому ми перевіряємо зараз перетин, можливо, цих людей, які мають зв'язки з ФСБ", - додав розслідувач.

Грозєв уточнив, що ці люди "точно мають зв'язок з ФСБ" - зараз їх намагаються знайти.

"Я зараз не можу сказати остаточно, це вимагає ще кілька тижнів розслідування. Ми намагаємося перевірити зв'язок між цими людьми і організацією, якою керував Шишов", - заявив він.

Новини

Популярні теми форуму

analytics