Close button

Вимагав $ 30 тис "боргу": в Кривому Розі затримали "авторитета"

У Дніпропетровській області затримано кримінального авторитета, який вимагав у підприємця неіснуючий борг, повідомляє Цензор.НЕТ.

7asg0fse98_big.jpg

За даними пресслужби Офісу генерального прокурора, так званий наглядач встановлював і поширював злочинний вплив через довірених осіб на території м. Кривий Ріг і Криворізького району, обкладав підприємців - фермерів даниною для матеріального забезпечення, в тому числі осіб, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі.

yez0746949_big.jpg

У жовтні 2020 року до підозрюваного звернулася громадянка з проханням за грошову винагороду стягнути з підприємця неіснуючий борг в сумі 10 тис. дол. Підключивши двох довірених осіб, "наглядач" протягом тривалого часу вимагав у потерпілого грошові кошти в сумі 30 тис. доларів для погашення "боргу" і поповнення "злодійського общака", погрожуючи застосуванням фізичного насильства.

_b1jw80plm_big.jpg

Під час чергової зустрічі його спільники завдали підприємцю кілька ударів ножем, заподіявши легкі тілесні ушкодження. Побоюючись за своє життя, потерпілий передав частину коштів в розмірі 15 тис. грн.

mf_c33dtbl_big.jpg

Наразі всі підозрювані, в тому числі замовниця, затримані в порядку ст. 208 КПК України. Під час санкціонованих обшуків за місцем їх проживання і в авто правоохоронними органами вилучено грошові кошти, банківські картки, зброю, мобільні телефони, чорнові записи.

Кримінальному авторитету і двом його спільникам повідомлено про підозру у поширенні злочинного впливу і вимаганні (ч. 1 ст. 255-1, ч. 2 ст. 189 КК України). Громадянці, яка скористалася "послугами" цих осіб, повідомлено про підозру у зверненні за застосуванням злочинного впливу і вимаганні (ч. 1 ст. 255-3, ч. 2 ст. 189 КК України).

Новини

Популярні теми форуму

analytics