Close button

Україна має шанси увійти в топ-10 світових експортерів озброєння

Україна має шанси увійти в топ-10 світових експортерів озброєння

Україна має всі можливості, щоб найближчим часом увійти до десятки найбільших світових експортерів зброї, вважає генеральний директор держконцерну "Укроборонпром" Юрій Гусєв, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Наразі Україна входить до двадцятки найбільших світових експортерів зброї, і ми маємо всі тенденції до того, щоб найближчим часом увійти до десятки. А "Укроборонпром" цього року повернувся у сотню найбільших оборонно-промислових компаній світу", - сказав Гусєв під час міжнародного оборонного інвестиційного форуму в четвер у Києві.

Голова "Укроборонпрому" також зазначив, що Україні, виходячи з обмежених витрат на безпеку та оборону, необхідно сьогодні зосередитися на створенні озброєння для асиметричного стримування можливої агресії.

"Три основних із них - ракетна програма України, високоточні засоби ураження, протикорабельні ракетні комплекси - і ми спільно з урядом за дорученням президента вже працюємо над цим питанням; системи радіолокаційної боротьби, розвідки, системи кібербезпеки і кіберзахисту, системи ППО, новітні технічні засоби для сил спецоперацій. І третє - безпілотні повітряні, наземні та морські апарати", - зазначив голова держконцерну.

Новини

Популярні теми форуму

analytics