Close button

До суду передано справу на "заступника міністра інформації ДНР"

До суду передано справу на "заступника міністра інформації ДНР"
Фото: 5 канал

Офіс генпрокурора направив до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України, який в 2014-2015 роках був "заступником міністра інформації ДНР", повідомляє Кореспондент.

Його звинувачують у зазіханні на територіальну цілісність, участі в діяльності терористичної організації, а також пропаганді комуністичного режиму.

За даними слідства, в 2014-2015 роках обвинувачений відповідав за: організацію агітаційної роботи серед населення, схиляння до участі в терористичній організації та підтримку її діяльності, пропаганду ідей "Русского мира", налагодження взаємодії з місцевими та зарубіжними засобами масової інформації з метою їх використання для агітації, висвітлення діяльності терористичної організації "ДНР", дискредитації діяльності органів державної влади України та осіб, задіяних у ході проведення антитерористичної операції.

Також досудовим розслідуванням встановлено, що він в підвалах захоплених будівлі Управління СБУ в Донецькій області неодноразово змушував полонених українських військовослужбовців на питання російських журналістів повідомляти неправдиву інформацію про нібито навмисні артилерійські обстріли Збройними силами України житлових будинків і належні умови утримання в полоні. За відмову в наданні подібних "інтерв'ю" військових катували.

Новини

Популярні теми форуму

analytics