Close button

Маск повідомив про готовність ракети Starship до польоту найближчим часом

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск заявив, що двоступенева ракета Starship найближчим часом зможе здійснити політ, повідомляє Вести.

У Twitter-акаунті під назвою "Teslarati", присвяченому успіхам SpaceX, повідомили, що орбітальний майданчик майже готовий і незабаром пройдуть випробування надважкого прискорювача і SN-20.

У коментарях до цієї публікації Маск розповів, що перший орбітальний комплекс Starship повинен бути готовий до космічного польоту в найближчі тижні. За словами глави SpaceX, залишилося дочекатися нормативного дозволу.

Користувачі жартівливо уточнили у Маска, який час він має на увазі: реальне чи власні обчислення. У відповідь на це бізнесмен відповів, що має на увазі загальноприйняті тижні.

7 серпня стало відомо, що SpaceX зібрала найвищу в історії ракету Starship. У довжину Starship разом з Booster 4 (прототипом ракетної ступені Super Heavy) і Ship 20 (прототипом космічного корабля Starship) досягає близько 120 метрів. Збірку ракети виконували на космодромі SpaceX в місцевості Бока-Чика, штат Техас.

Новини

Популярні теми форуму

analytics