Close button

На Банковій прокоментували скандал з радянськими інсталяціями

На Банковій прокоментували скандал з радянськими інсталяціями
Фото: Facebook

Інсталяція на вулиці Інститутській в Києві, яку знищили націоналісти, повинна була продемонструвати різні періоди історії України. Про це заявив прессекретар президента Сергій Никифоров, повідомляє Кореспондент.

"Це декорації для трансляції під час Дня Незалежності. Там мав пройти людина з камерою і зняти їх, ніяких масових акцій не передбачалося. Після Дня незалежності їх би прибрали. У мене немає інформації, чи були там дозволу на установку декорацій", - сказав спікер президента.

Він зазначив, що інсталяція мала проілюструвати різні етапи української історії.

"Те, що я подивився в ЗМІ, почитав в Фейсбуці. Кажуть, що це якесь провокування ностальгії за Радянським Союзом. Що ми прославляємо автомати з газованою водою, морозиво по 50 копійок. Це ж зовсім не про те. Це декорації до телевізійної трансляції на День незалежності. Там є все епохи, через які Україна пройшла, щоб цей День незалежності мати можливість відсвяткувати", - підкреслив Нікіфоров.

Він додав, що інсталяцією займається відповідний організаційний комітет.

"Чи були дозволу чи ні, зараз будемо з'ясовувати. Але це точно не до Офісу президента. Ось такі технічні моменти, як декорації до Дня незалежності, це все-таки організаційний комітет. У розробці якихось ідей ОП бере участь, але точно не в дизайні декорацій", - резюмував Никифоров.

Новини

Популярні теми форуму

analytics