Close button

Таліби побили американців у Кабулі - Пентагон відреагував

Таліби побили американців у Кабулі - Пентагон відреагував

Міністр оборони США Ллойд Ос тин в ході брифінгу з членами палати представників заявив про випадки побиття американців талібами та назвав ці події неприйнятними, повідомляє Лента.Ру.

"Міністр оборони Ллойд Остін на брифінгу телефоном з членами палати представників щойно сказав, що американці були побиті талібами в Кабулі ... Остін назвав це "неприйнятним", - заявив репортер видання Politico.

Офіційний представник Пентагону Джон Кірбі висловив стурбованість насильством з боку бойовиків «Талібану» над громадянами США. Він підкреслив, що Вашингтон доніс свою позицію до талібів і додав, що оборонне відомство вимагає вільного проходу американців через пропускні пункти.

Раніше американський журналіст Маркус Ям (Marcus Yam) в статті для Los Angeles Times заявив, що бойовики радикального руху «Талібан» побили його, але потім вибачилися. Кореспондент зазначив, що інцидент стався, коли він знімав з колегою сутичку між талібами та прихильниками колишнього уряду.

Крім того, таліби побили журналістів афганського телеканалу Ariana News і агентства Pajhwok. Повідомляється, що співробітники ЗМІ намагалися зняти репортаж про протести на підтримку національного прапора. Комітет захисту журналістів Афганістану заявив, що життя співробітників місцевих ЗМІ знаходяться під загрозою.

Новини

Популярні теми форуму

analytics