Close button

Все, що потрібно знати про гальмівні колодки

Все, що потрібно знати про гальмівні колодки

Чому пищать гальма, брудняться колісні диски та чому матеріал колодок повинен відповідати матеріалу гальмівних дисків? Спробуємо розібратись з цим, спростовуючи найпоширеніші міфи стосовно гальмівних колодок, повідомляє 24 Канал.

Скільки існує гальмівна система, стільки часу ведуться і суперечки про неї. Скільки живуть суперечки – стільки ж і міфи, адже не кожен намагається "докопатись" до правди, а найчастіше виносить вирок гальмівній колодці, як одному з найдешевших компонентів, який можна безболісно замінити. Сьогодні спробуємо розвінчати деякі із найпоширеніших міфів.

МІФ №1: Причиною скрипу в гальмівній системі є гальмівні колодки.

ПРАВДА: Всі виробники в один голос заявляють, що звучить гальмівний диск, а не колодка, а якщо бути більш точним, то причиною виникнення сторонніх звуків є сукупність факторів: матеріал виготовлення диску, рівень його зносу, конструкція супорта, стан направляючих, розмір та вага гальмівних колодок і навіть вологість навколишнього середовища. Причому звучання є завжди, але при частоті звуку понад 20 кГц, людське вухо його не чує, саме тому завданням всіх виробників є всього лиш перенести звук в нечутний діапазон. Це досягається зберіганням дуже хиткого балансу між усіма переліченими вище факторами, і тому порушення хоч одного з них може викликати такий дратівливий звук.

МІФ №2: Нові, щойно придбані колодки, дуже забруднюють руки – це свідчить про їх низьку якість

ПРАВДА: За словами виробника, це навпаки хороший знак, який свідчить про те, що такі колодки пройшли процес “scorching”, тобто "обпалювання". Внаслідок цього процесу відбувається спалення залишків органічних компонентів та домішок у верхньому шарі фрикційного матеріалу, що сприяє швидшому притиранню гальмівної колодки до диска.

МІФ №3: На колодці обов’язково мають бути фаски та прорізи. Виробник не зробив їх, бо "забув" або "хотів зекономити".

ПРАВДА: Фаски та прорізи на гальмівних колодках виробник робить лише там, де це справді потрібно і передбачено конструкцією. Якщо їх немає, то не потрібно робити їх власноруч за допомогою підручних засобів. Прорізи, до прикладу, покликані запобігати перегріву гальмівних колодок, а зробивши їх там, де це не передбачено, можна порушити параметри прилягання фрикційного матеріалу до опорної пластини, і як наслідок не лише нашкодити якості гальмування, а й спричинити те саме "звучання", порушивши баланс факторів, про який ми говорили в першому міфі.

МІФ №4: Чорний пил на колісних дисках з’являється через колодки.

ПРАВДА: Колодки і справді "пилять", але їх пил світло-сірого кольору і не такий помітний. Чорний пил – це часточки металу, які є продуктом зносу саме гальмівних дисків, або, у деяких випадках, гальмівних колодок, якщо вони відносяться до "напівметалевого" типу. Якщо кількість пилу занадто велика, це може свідчити про те, що підібрані колодки є зажорсткими для даного диску, чи то пак – диск зам’який для даних колодок.

МІФ №5: Запах колодок свідчить про їх високу якість.

ПРАВДА: Колодки мають специфічний та не надто приємний запах. Хтось асоціює його з рибними продуктами, хтось ще з чимось, але хай там як – цей запах викликаний компонентами фрикційної суміші, і він ніяк не впливає на якість гальмування.

Новини

Популярні теми форуму

analytics