Close button

В Одесі почалися спільні навчання України й НАТО

В Одесі почалися спільні навчання України й НАТО

В Одесі розпочалися спільні командно-військові навчання України та країн НАТО "Непорушна стійкість" із протидії гібридним загрозам критичній інфраструктурі в Чорноморському регіоні. Вони триватимуть до кінця тижня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зазначено, що проведення навчань є складовою частиною схваленого у квітні 2019 року у Вашингтоні рішення міністрів закордонних справ держав-членів НАТО щодо підтримки України в протистоянні гібридним викликам у Чорноморському регіоні.

"Навчання проводить Кабінет Міністрів України спільно з Центром передового досвіду НАТО з енергетичної безпеки та за підтримки Вищої морської школи США у рамках Платформи Україна-НАТО з вивчення досвіду протидії гібридній війні", - йдеться в повідомленні РНБО.

У ньому наголошується, що мета навчань - розбудова стійкості системи державних органів України у сфері протидії гібридним загрозам та кризового реагування за рахунок посилення міжвідомчої та цивільно-військової співпраці, планування та забезпечення готовності.

"До участі в навчаннях залучатимуть органи сектору безпеки та оборони України, установи, що здійснюють координацію кризового управління, а також операторів енергетичної та іншої критичної інфраструктури", - резюмують у РНБО.

Новини

Популярні теми форуму

analytics