Close button

Вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років: Байден зробив заяву

Вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років: Байден зробив заяву

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден зробив заяву з приводу вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років, повідомляє УНІАН.

Заява розміщена на сайті Білого дому.

"Кожного листопада ми урочисто вшановуємо і віддаємо належне мільйонам невинних українців, які страждали і вмирали під час Голодомору у 1932-1933 роках. Чоловіки, жінки і діти, які втратили свої життя під час цього голоду, були жертвами жорсткої політики та умисних дій режиму Йосипа Сталіна", - наголосив Байден.

Президент США підкреслив, що цього місяця, під час вшанування людей, чиї життя було відібрано, треба взяти на себе нові зобов'язання з втілення постійної роботи, спрямованої на попередження таких трагедій у майбутньому.

Також Байден зазначив, що треба підтримати тих, хто сьогодні страждає від ярма тиранії.

"Український народ подолав жах Голодомору, показавши свій дух і стійкість, та врешті-решт створює вільне і демократичне суспільство. Коли ми згадуємо біль і жертв Голодомору, Сполучені Штати також сьогодні підтверджують нашу відданість народу України і нашу непохитну підтримку суверенітету і територіальній цілісності України", - наголосив президент США.

Новини

Популярні теми форуму

analytics