Close button

Харківський "Лекхім" зможе виробляти понад 30 млн доз вакцин на рік

Харківський "Лекхім" зможе виробляти понад 30 млн доз вакцин на рік
Фото: kmu.gov.ua

На підприємстві «Лекхім» (Харків) можна буде виготовляти понад 30 мільйонів доз вакцин на рік. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє Укрiнформ.

«Почав із візиту до АТ «Лекхім-Харків». Обговорили з керівництвом підприємства запуск лінії виробництва вакцин з трьох позицій, які важливі для держави – антиковідна вакцина, вакцина проти грипу та поліомієліту.
Постановою Кабміну ми дозволили фармвиробникам імпортувати обладнання для виробництва вакцин та інших препаратів, необхідних для профілактики COVID-19 із державними пільгами та звільненням цього обладнання від оподаткування. Так ми зможемо налагодити власне виробництво і вакцин, і розширити виробництво інших, наприклад, антибактеріальних препаратів, які необхідні пацієнтам. Потужності Лекхіма дозволяють розливати понад 10 тисяч доз вакцини на годину та понад 30 млн доз на рік», - повідомив Ляшко.

За його словами, вивчається питання як власного виробництва української вакцини (адже наукові інституції працюють над новим способом інактивації вірусу), так і за технологією in bulk (розлив та фасування готового продукту).

«Ми повинні бути готові і до наступних можливих хвиль COVID-19, і до будь-яких інших інфекційних хвороб» , - наголосив глава МОЗ.

Новини

Популярні теми форуму

analytics