Close button

Луческу висловився про війну на сході України

Луческу висловився про війну на сході України

Головний тренер київського "Динамо" Мірча Луческу поділився думкою про рівень української Прем'єр-Ліги, повідомляє УНІАН.

В інтерв'ю румунському виданню Gazeta Sporturilor досвідчений фахівець розповів, як війна на сході України вплинула на якість футболу в країні, а також висловив сподівання, що в 2022 році завершиться пандемія коронавірусу і війна між Україною і Росією.

- Як вам чемпіонат України порівняно з тим часом, коли ви поїхали?

- Його рівень сильно впав! Багато команд зникли. Тільки зараз вони починають повертатися. "Дніпро" це зробив, повертається "Металіст", який скоро вийде у вищий дивізіон. Люди, які пішли з футболу, повертаються. Тоді вони здалися, бо побачили, що "Шахтар" дуже легко все виграє. Але зараз люди з можливостями повертаються! Наступного року буде гранично збалансований чемпіонат. За останні п'ять років з'явилися інші команди, але вони не на рівні з попередніми.

- Чи може політична ситуація, я маю на увазі конфлікт з Росією, призвести до нового колапсу?

- Хто знає, що буде? Ніхто не знає! Всі чекають, щоб справи пішли вгору. Пристрасть людей до футболу неухильно зростає. Інтерес дуже високий!

- Інтерес в Україні до футболу є, але, можливо, інтерес іноземців знизиться саме через острах конфлікту.

- Все залежить від того, що ви їм пропонуєте. В цілому, молодь приїжджає сюди. Тому що їм дають можливість грати, особливо в перших 4-5 командах, які мають шанс потрапити в єврокубки. Завдяки цьому вони створюють собі важливий імідж для великих клубів.

- Яке ваше побажання на 2022 рік? Воно пов'язане з футболом?

- Давайте позбудемося цієї пандемії раз і назавжди! Очевидно, як і від психозу від можливого збройного конфлікту між Україною і Росією. Тому що є постійна загроза. Деякі лідери збожеволіли. Я сподіваюся, що б не сталося, люди будуть сповнені ентузіазму. Завтра буде інший день.

Мірча Луческу: кар'єра в "Динамо"

  • Луческу, який очолював "Шахтар" протягом 12 років, влітку 2020 року прийняв київське "Динамо".
  • Під його керівництвом кияни виграли Суперкубок України, вперше за чотири роки змогли подолати кваліфікацію Ліги чемпіонів, посіли третє місце у своїй групі ЛЧ, а в плей-офф Ліги Європи дійшли до 1/8 фіналу. У квітні "Динамо" достроково стало чемпіоном України, а в травні завоювало Кубок України.
  • У "Динамо" Луческу став дев'ятиразовим чемпіоном України. Він - перший тренер, який вигравав чемпіонат і з "Шахтарем", і з "Динамо".
  • У поточному сезоні "Динамо" посіло останнє місце у своїй групі ЛЧ, а також відстає на два очки від першого місця в турнірній таблиці УПЛ після 18 зіграних турів. У матчі за Суперкубок України кияни програли "Шахтарю" з рахунком 0:3.

Новини

Популярні теми форуму

analytics