Close button

Арестович назвав найнебезпечніший для України час

Арестович назвав найнебезпечніший для України час

Якщо Росія із Заходом не домовиться на початку січня щодо ультиматуму про НАТО, то вже з 14 січня суттєво зросте загроза масштабного нападу на Україну. Таку думку висловив в інтерв'ю Politeka радник глави Офісу президента Олексій Арестович, повідомляє Сьогодні.

"Я не вважаю, що він (Путін. – Ред.) гарантовано нападатиме. Це залежить від переговорів, які зараз йдуть (телефонна розмова з Байденом) і пройдуть (10-13 січня зі США, НАТО та ОБСЄ)", – сказав він.

Арестович припустив ситуацію, що Москва і Захід домовляться і віддадуть перевагу поганому "холодному миру" замість "гарячої війни". Але велике питання, скільки такий мир протримається. Також не виключено ситуацію, що Кремль щось не влаштує в домовленостях і Путін захоче повоювати.

"Якщо вони не домовляться, тоді ситуація, починаючи з 14 січня, стає не те що гарячою, а палаючою, розпеченою і напад стає можливим у будь-який час. Просто будь-якої миті, починаючи з того, якщо вони з 13 не домовляться", – сказав радник голови ОПУ.

Також він нагадав ще один символічний момент, що Росія останні три військові операції починала під час Олімпіад (зимові Олімпійські ігри стартують 4 лютого).

Новини

Популярні теми форуму

analytics