Close button

Керівництво "Укрліктрав" підозрюється у махінаціях

Керівництво "Укрліктрав" підозрюється у махінаціях

Служба безпеки України (СБУ) викрила схему розкрадання та продажу врожаю керівництвом ДП "Укрліктрави", яке шляхом продажу вирощеного на землях держпідприємства врожаю за заниженими цінами завдало державі понад 22 млн грн збитків.

"До схеми було залучено керівництво держпідприємства. Посадовці, зловживаючи службовим становищем, підписували "вигідні" договори із підконтрольними приватними підприємствами. А саме - про купівлю-продаж сільськогосподарської продукції за значно нижчою від ринкової вартістю. Згодом підприємці реалізовували придбану продукцію за ринковими цінами, зокрема на експорт", - йдеться у повідомленні СБУ.

За даними відомства, продаж зловмисниками врожаю з 15 тис. га земель, що належать держпідприємству та його філіям, призвів до збитку державі на загальну суму понад 22 млн грн.

Під час обшуків, проведених у Києві та регіонах, виявлено документацію, що підтверджує протиправну діяльність, та незаконно реалізовану с/г продукцію на десятки млн грн.

СБУ уточнила, що всю незаконно реалізовану сільськогосподарську продукцію арештовано.

Відомство продовжує слідство у кримінальному провадженні за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Встановлюються всі особи, які причетні до незаконної діяльності.

Новини

Популярні теми форуму

analytics