Close button

З якого віку дітям можна їсти оселедець: відповідь експертки

З якого віку дітям можна їсти оселедець: відповідь експертки
Фото: Рixabay

Оселедець – дуже корисна, смачна та бюджетна риба, яку можна і потрібно їсти всім, адже в ньому дуже багато необхідних вітамінів та мікроелементів. Найважливіше – у рибі є корисні жирні кислоти Омега-3, повідомляє Обозреватель.

Варто відзначити, що її можна їсти в будь-якому вигляді, робити салати, маринувати, солити, робити смачний форшмак, паштети. Фахівці рекомендують вживати її всім, навіть дітям.

Засновниця найбільшої україномовної групи у Facebook про прикорм, експертка із дитячого харчування Вікторія Стельмах розповіла, з якого віку та в якому вигляді можна давати дітям оселедець.

З якого віку оселедець буде безпечним для дітей

"Якщо йдеться про оселедця як сиру рибу, яку ви плануєте піддати термічній обробці і повністю приготувати, то її можна давати від 6 місяців, але нагадую, що кожен вид риби є окремим алергеном", – пояснила Вікторія.
Чи можна дітям їсти оселедець
Чи можна дітям їсти оселедець
"Але якщо вас цікавить коли ж дитині можна запропонувати саме солоний/слабко солоний оселедець то тут доведеться почекати, поки вашій дитині виповниться 5 років. За всіма міжнародними рекомендаціями пропозиція дітям сирих, напівсирих продуктів заборонено до 5 років. Все це через високий ризик сальмонели, гельмінтози, лістерії та інших захворювань", – стверджує Вікторія.
Салат з оселедцем
Салат з оселедцем
"До таких продуктів також відноситься червона та чорна ікра, слабосолона, в'ялена та копчена риба (у тому числі червона, оселедець і тд), яєчня "очі" тощо), – підсумувала експертка.

Вживати такі продукти можна лише після повної 100% термічної обробки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics