Close button

В сховищах тануть запаси газу: темпи відбору змінили

В сховищах тануть запаси газу: темпи відбору змінили

За сім днів запаси газу у підземних сховищах (ПСГ) України скоротилися на 2,6%, або на 360 млн куб. м, повідомляє УНІАН.

За даними державної компанії "Оператор ГТС України", станом на 8 січня запаси природного газу становили 13,18 млрд кубометрів при максимальній ємності 31 млрд куб. м.

Відбір газу зі сховищ сповільнився до 50-60 млн кубометрів на добу у зв'язку з потеплінням.

Для порівняння: наприкінці грудня 2021 року газ зі сховищ відбирався на рівні близько 70-80 млн кубометрів на добу.

При цьому закачування газу не відбувається.

На сьогодні українські газові сховища заповнені на 42,5%.

Запаси газу

Згідно з даними "Укртрансгазу", закачування в газові сховища припинено з 4 жовтня. Компанія мала намір відновити заповнення ПСГ за умови нормалізації погодних умов, але станом на сьогодні закачування не відновлено.

До початку опалювального сезону 2021-2022 років в підземних газових сховищах України було накопичено 19 млрд куб.м газу.

У НАК "Нафтогаз України" заявляли, що такого запасу вистачить для стабільного проходження країною опалювального сезону, навіть за умови ймовірних додаткових потреб теплових електростанцій, які зіткнулися з проблемою недостатніх запасів вугілля на складах.

Запаси газу в українських підземних сховищах станом на початок 2021 року становили 23,5 млрд кубометрів, що було рекордним за останні 10 років показником.

Новини

Популярні теми форуму

analytics